Εύκολες συνταγές

Συνταγή αυγών μάφιν λαχανικών στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να υγιεινή μια νόστιμη και υγιεινή απόλαυση με αυτή τη λαχταριστή συνταγή με αυγό μάφιν λαχανικών στο φούρνο! Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι γεμάτα με θρεπτικά λαχανικά και αυγά πλούσια σε πρωτεΐνες, καθιστώντας τα μια τέλεια επιλογή για πρωινό ή ένα γρήγορο σνακ εν κινήσει. Ο συνδυασμός από αφράτα αυγά, ζωηρά λαχανικά και αρωματικά βότανα δημιουργεί μια έκρηξη γεύσης που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Είτε είστε έμπειρος μάγειρας είτε αρχάριος στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι απλή στην εφαρμογή και εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ας βουτήξουμε λοιπόν κατευθείαν και διορθώνουμε τον απολαυστικό κόσμο των αυγών μας με ψημένα λαχανικά!

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Αυγά
6

Κολοκυθάκια
1 μεσαίου μεγέθους

Κόκκινη πιπεριά
1

Σπανάκι
1 φλιτζάνι

ντοματίνια
1 φλιτζάνι

Τυρί φέτα
½ φλιτζάνι, θρυμματισμένο

Φρέσκος βασιλικός
¼ φλιτζάνι, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα απολαυστικά ψημένα λαχανικά αυγά μάφιν, θα φτιάξετε μερικά συστατικά και συστατικά. Εδώ είναι τι θα έχετε:

  1. Ταψί για μάφιν: Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια φόρμα για μάφιν κανονικού μεγέθους με τουλάχιστον έξι φλιτζάνια. Αυτό θα στο σχήμα των μεμονωμένων μερίδων και θα τους δώσει την τέλεια μορφή μάφιν.

  2. Μπολ: Ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης θα είναι ιδανικό για να συνδυάσετε τα αυγά και τα λαχανικά μαζί.

  3. Χτυπήστε: Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να χτυπήσετε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά και να αφρατέψουν. Αυτό εξασφαλίζει μια ελαφριά και αέρινη υφή στο τελικό αποτέλεσμα.

  4. Σανιδική κοπή και μαχαίρι: Θα γίνει αυτό τα εργαλεία για να ψιλοκόψετε και να προετοιμάσετε τα λαχανικά – κολοκυθάκια, κόκκινα πιπεριά, σπανάκι και ντοματίνια.

  5. Μεζούρες: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή ισορροπία των γεύσεων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεζούρες για αλάτι, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.

  6. Φούρνος: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία για το ψήσιμο των μαφίν.

  7. Μαγειρικό σπρέι ή λάδι: Το γράμμα της φόρμας για μάφινς θα αποτρέψει το να κολλήσει τα αυγά και θα διευκολύνει την αφαίρεση των μαφινών μόλις ψηθούν.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και αλείψτε γενναιόδωρα τις κούπες για μάφιν με μαγειρικό σπρέι ή λάδι.

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια τα κολοκυθάκια και την κόκκινη πιπεριά. Ελάτε στην άκρη.

  2. Ξεπλύνετε καλά το σπανάκι, αφαιρέστε τυχόν σκληρούς μίσχους και ψιλοκόψτε το. Κρατήστε το στην άκρη.

  3. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Αυτό προσθέτει μια έκρηξη χυμότητας σε κάθε μπουκιά!

  4. Σε ένα μπολ του μίξερ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να χτυπηθούν καλά. Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  5. Τώρα, προσθέστε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους, την κόκκινη πιπεριά, το σπανάκι, τα ντοματίνια και την τριμμένη φέτα στο μείγμα των αυγών. Διπλώστε απαλά τα πάντα μαζί, διασφαλίζοντας ότι τα λαχανικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.

  6. Ρίξτε ελαιόλαδο στο τελευταίο μείγμα και ανακατέψτε το.

  7. Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα αυγών και λαχανικών σε κάθε λαδωμένο φλιτζάνι για μάφιν, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα ¾.

  8. Το φόρμα για μάφινς στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα μάφιν και να ροδίσουν από πάνω.

  9. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε τη φόρμα για μάφινς από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι βουτύρου για να χαλαρώσετε τις άκρες και να αφαιρέσετε απαλά τα muffins από τη φόρμα. Το φαινόμενο τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα απολαυστικά αυγά μαφιν λαχανικών φούρνου είναι περίπου 15-20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο, τον τεμαχισμό και τον συνδυασμό των συστατικών, καθώς και την προθέρμανση του φούρνου. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 20-25 λεπτά. Έτσι, μέσα σε λίγο λιγότερο από μία ώρα, θα έχετε μια παρτίδα από το υπέροχα μάφιν έτοιμα να τα πάρετε!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μην ανησυχείτε! Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Για να κάνετε φιλικό προς τους χορτοφάγους, απλώς αντικαταστήστε τα αυγά με ένα υποκατάστατο αυγού φυτικής προέλευσης, όπως το tofu scramble ή το κουρκούτι από αλεύρι ρεβιθιού. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά, όπως το vegan τυρί φέτα ή παραλείψτε το τυρί εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ακόμα να τον γευστικό συνδυασμό λαχανικών και βοτάνων χωρίς σκληρότητα και νόστιμο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα λαχανικά είναι κομμένα σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια. Αυτό θα έχει ομοιόμορφο μαγείρεμα και διανομή σε όλα τα muffins.

  1. Μπορείτε να προσαρμόσετε την επιλογή λαχανικών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μη διστάσετε να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια ή τριμμένα καρότα.

  2. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα των αυγών. Διπλώστε απαλά τα υλικά μεταξύ τους για να αποτρέψετε την ενσωμάτωση υπερβολικού αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πυκνά.

  3. Λάδεψε τη φόρμα για μάφινς γενναιόδωρα για να μην κολλήσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επένδυση σιλικόνης για εύκολη αφαίρεση.

  4. Για πρόσθετη γεύση, πασπάλισε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μια πρέζα πάπρικα πάνω από κάθε μάφιν πριν το ψήσιμο. Θα δημιουργήσει μια τραγανή και αλμυρή κρούστα.

  5. Αυτά τα muffins μπορείτε να τα πιείτε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε ως αυτόνομη επιλογή πρωινού ή συνδυάστε τα με μια συνοδευτική σαλάτα ή τοστ για ένα πιο ουσιαστικό γεύμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Πρωτεΐνη
10 g

Παχιά
9g

Υδατάνθρακες
8g

Ίνα
2g

Βιταμίνη Α
30%

Βιταμίνη C
60%

Ασβέστιο
15%

Σίδερο
8%

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα αυτών των λαχταριστών αυγών μαφιν λαχανικών, οι επιλογές είναι ατελείωτες! Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνετε την παρουσίασή σας ιδιαίτερα ξεχωριστή:

  1. Το μια τα μάφιν σε όμορφη πιατέλα ή ατομικά πιάτα σερβιρίσματος, γαρνιρισμένα με φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό ή μαϊντανό. Αυτό προσθέτει μια νότα κομψότητας και φρεσκάδας στο πιάτο.

  2. Σερβίρετε με μια πλευρά ανάμεικτα χόρτα ντυμένα με μια ελαφριά μπινεγκρέτ για ένα δροσιστικό και ισορροπημένο γεύμα.

  3. Δημιουργήστε ένα άλειμμα brunch σερβίροντας τα muffins μαζί με τραγανό μπέικον, λουκάνικα ή καπνιστό σολομό. Είναι ένας φανταστικός συνδυασμός που θα ικανοποιήσει τις γεύσεις όλων.

  4. Αυτά τα muffins μπορούν επίσης να τα γλυκά ως ορεκτικό ή σνακ για πάρτι. Απλώς τα σερβίρετε σε διακοσμητικό δίσκο με οδοντογλυφίδες για εύκολο πιάσιμο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής των αυγών ψητών λαχανικών μάφιν, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και 3-4 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα κάνετε, μπορείτε είτε να ξαναζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για γρήγορο ζέσταμα είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα αυγά μαφιν λαχανικών στο φούρνο δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά. Ακολουθεί μια ανάλυση των οφελών για την υγεία που θα αποκομίσετε από τα βασικά συστατικά:

  1. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button