Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας κολοκύθας

Συνταγή κρέμας κολοκύθας

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Pumpkin Custard είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που αιχμαλωτίζει τις ζεστές και ανακουφιστικές γεύσεις του φθινοπώρου. Διαθέτει μια λεία και κρεμώδη κρέμα εμποτισμένη με αρωματική κολοκύθα και αρωματικά μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ. Στη συνέχεια, η κρέμα ψήνεται στην τελειότητα, δημιουργώντας μια λαχταριστή απόλαυση που θα ικανοποιήσει το γλυκό σας. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή της και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με την πλούσια και απολαυστική γεύση της.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα γίνουν για αυτήν τη συνταγή για κρέμα κολοκύθας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Πουρές κολοκύθας

4
Αυγά

1 φλιτζάνι
Βαριά κρέμα

1/2 φλιτζάνι
Καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Τζίντζερ σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν την κρέμα κολοκύθας, θα δημιουργήσετε τα απαραίτητα εργαλεία:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί ή ατομικά ραμεκίνια
– Αλουμινόχαρτο
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325°F (160°C).
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την καστανική ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κανέλας, τη σκόνη μοσχοκάρυδου, τη σκόνη τζίντζερ και το αλάτι.
3. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ομογενοποιηθεί.
4. Ρίξτε το μείγμα της κρέμας σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε ατομικά ραμεκινάκια.
5. Σκεπάζουμε το σκεύος ή τα ραμεκίν με αλουμινόχαρτο.
6. Το ζεστό ταψί ή τα ραμεκινάκια σε ένα μεγαλύτερο ταψί γεμάτο με νερό.
7. Μεταφέρετε προσεκτικά το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά μέχρι να σφίξετε η κρέμα γύρω από τις άκρες, αλλά ελαφρώς τσιμπημένη στο κέντρο.
8. Αφαιρέστε το πιάτο ή τα ραμέκινα από το υδατόλουτρο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
9. Αφού κρυώσει πλήρως, βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κρέμα κολοκύθας είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, καθώς και το χτύπημα τους για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μείγμα κρέμας.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

*Αυτή η συνταγή περιέχει αυγά και παχύρρευστη κρέμα, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για vegan. Για μια vegan έκδοση αυτής της κρέμας κολοκύθας, μπορείτε να κάνετε τις αντικαταστάσεις συστατικών:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ή πολτοποιημένες μπανάνες.
– Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά ή μια εναλλακτική κρέμα χωρίς γαλακτοκομικά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθαρό πουρέ κολοκύθας και όχι γέμιση κολοκυθόπιτας, καθώς η τελευταία περιέχει επιπλέον γλυκαντικά και μπαχαρικά.
– Χτυπήστε καλά το μείγμα της κρέμας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί καλά.
– Για να μην σχηματίσετε πέτσα η κρέμα κατά το ψήσιμο, σκεπάστε το ταψί ή τα ραμεκινάκια με αλουμινόχαρτο.
– Το λουτρό νερό βοηθά στη δημιουργία μιας απαλής θερμότητας και αποτρέπει την πήξη ή το σκάσιμο της κρέμας κατά το ψήσιμο.
– Αφήστε την κρέμα να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο για να αποφύγετε τη συμπύκνωση στην επιφάνειά της.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (με βάση το μέγεθος της μερίδας του 1/6 της συνταγής):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
230

Συνολικό Λίπος
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
155 mg

Νάτριο
160 mg

Υδατάνθρακες
22g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
18g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή την κρέμα κολοκύθας, μπορείτε να γαρνίρετε με μια πασπαλισμένη κανέλα ή μια κούκλα σαντιγί για μια επιπλέον νότα απόλαυσης. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε με θρυμματισμένα κράκερ Γκράχαμ ή φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς για πρόσθετη υφή και γεύση. Συνδυάστε αυτό το κρεμώδες επιδόρπιο με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ με καρυκεύματα κανέλας ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι για έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε την παρουσίαση, μπορείτε να προσφέρετε την κρέμα κολοκύθας σε ατομικά ραμεκινάκια και να διακοσμήσετε κάθε μερίδα με πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή λίγο σάλτσα καραμέλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα μικρό ξυλάκι κανέλας ως διακοσμητικό στοιχείο.

Για μια πιο υγιεινή επιλογή, σκεφτείτε να σερβίρετε την κρέμα με φρέσκα φρούτα, όπως μήλα ή αχλάδια σε φέτες. Η φυσική γλυκύτητα και η τραγανότητα των φρούτων θα συμπληρώσει τις κρεμώδεις και πικάντικες γεύσεις της κρέμας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε την κρέμα κολοκύθας, να καλύψετε το πιάτο ή τα ραμεκινάκια σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε τα σε αεροστεγές δοχείο. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πριν σερβίρετε, αφήστε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή απολαύστε την παγωμένη κατευθείαν από το ψυγείο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η κολοκύθα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά συστατικό που προσφέρει πολλά για την υγεία. Είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α και C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην υγιή πέψη, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και τη συνολική ευεξία.

Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βασικές βιταμίνες και μετάλλα όπως η βιταμίνη Β12 και το σελήνιο. Προωθούνται την επισκευή των μυών και των ιστών, βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου και υποστηρίζουν έναν υγιή μεταβολισμό.

Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ όχι μόνο προσθέτουν απολαυστική γεύση αλλά προσφέρουν και πιθανά για την υγεία. Οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων.

Ενώ η βαριά κρέμα και τα σάκχαρα συμβάλλουν στην πλούσια και απολαυστική γεύση της κρέμας, θα πρέπει να απολαμβάνετε μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για κρέμα κολοκύθας, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Κολοκυθόπιτα: Ένα κλασικό φθινοπωρινό επιδόρπιο με ξεφλουδισμένη κρούστα και κρεμώδη γέμιση κολοκύθας.
– Pumpkin Bread Pudding: Ένα ανακουφιστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις γεύσεις της κολοκύθας, των μπαχαρικών και του ψωμιού σε μια απολαυστική πουτίγκα.
– Pumpkin Cheesecake: Ένα παρακμιακό επιδόρπιο που παντρεύει τον κρεμώδη πλούτο του cheesecake με τη βελούδινη απαλότητα της κολοκύθας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Pumpkin Custard είναι εμπνευσμένη από τις γαστρονομικές δημιουργίες διάσημων σεφ όπως η Nigella Lawson και η Ina Garten. Αυτοί οι ταλαντούχοι μάγειρες έχουν την ικανότητα να εκδηλώνουν νόστιμες και προσιτητές συνταγές που έχουν τα εποχιακά υλικά. Η τεχνογνωσία και το πάθος τους για το φαγητό έχουν επηρεάσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και τεχνικές στην κουζίνα. Ας φορέσουμε λοιπόν τα καπέλα του σεφ και ας ετοιμαστούμε να αφεθούμε σε αυτή την απολαυστική συνταγή με κρέμα κολοκύθας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button