Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με προφιτερόλ

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην απολαυστική μου δημιουργία – την τούρτα με προφιτερόλ! 🎂 Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις ενός κέικ με την ελαφριά και αέρινη υφή του προφιτερόλ, με αποτέλεσμα μια πραγματικά παραδεισένια απόλαυση. Οι στρώσεις του κέικ είναι υγρές και τα προφιτερόλ γεμίζουν με μια λαχταριστή γέμιση κρέμας. Μαζί, δημιουργούν ένα όμορφο και αξέχαστο επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα κάνει κάθε περίσταση ξεχωριστή.

Συστατικά

Ακολουθεί η λίστα των συστατικών που θα χρειαστείτε για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Κέικ

Αλεύρι
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι (λιωμένο)

Γάλα
1 φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

<πίνακας>
<κεφάλι>

Προφιτερόλ

Νερό
1 φλιτζάνι

Ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι (σε ​​κύβους)

Αλεύρι
1 φλιτζάνι

Αυγά
4

<πίνακας>
<κεφάλι>

Γέμισμα κρέμας

Βαριά κρέμα
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Τηγάνια για κέικ (δύο στρογγυλά ταψιά 8 ιντσών)
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σατέλα
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Σάκος σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη
  • Φύλλα ψησίματος
  • Σχάρα ψύξης
  • Αιχμηρό μαχαίρι

Τώρα, ας ξεκινήσουμε την απολαυστική διαδικασία προετοιμασίας αυτού του κέικ με το προφιτερόλ!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι για τις στρώσεις του κέικ. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  4. Μοιράστε το κουρκούτι ίσα μεταξύ δύο φόρμες για κέικ με λαδόκολλα και περγαμηνή.
  5. Ψήστε τα κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  6. Όσο ψήνονται τα κέικ, ετοιμάστε το προφιτερόλ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο σε κυβάκια να βράσουν.
  7. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε το αλεύρι με τη μία. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μπάλα και να απομακρυνθεί από τα πλαϊνά του τηγανιού.
  8. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  9. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά στη ζύμη, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και γυαλιστερή.
  10. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα με στρογγυλή άκρη.
  11. Τοποθετήστε μικρούς σωρούς ζύμης σε λαμαρίνες ψησίματος με επένδυση περγαμηνής, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
  12. Ψήνετε τα προφιτερόλ στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, σβήστε το φούρνο αλλά αφήστε τα μέσα για άλλα 5 λεπτά να στεγνώσουν.
  13. Μόλις κρυώσουν τα κέικ και το προφιτερόλ, ετοιμάστε τη γέμιση κρέμας. Σε ένα μπολ, χτυπήστε την παχιά κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  14. Συναρμολογούμε το κέικ τοποθετώντας μια στρώση σε πιατέλα σερβιρίσματος. Στερεώστε ή απλώστε τη γέμιση με κουτάλι γενναιόδωρα πάνω από τη στρώση του κέικ.
  15. Τοποθετήστε τα προφιτερόλ πάνω από τη γέμιση κρέμας, δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο.
  16. Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση κέικ πάνω από τα προφιτερόλ και πιέστε ελαφρά για να τα στερεώσετε.
  17. Διακοσμήστε το κέικ με επιπλέον σαντιγί, τρίμματα σοκολάτας ή τις αγαπημένες σας επικαλύψεις.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Κέικ με προφιτερόλ θα ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων και την εμπειρία σας στην κουζίνα. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 2 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων ψησίματος και ψύξης. Ωστόσο, να θυμάστε ότι τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο και το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, ακολουθούν μερικές προτεινόμενες αντικαταστάσεις συστατικών για να γίνει αυτή η συνταγή κατάλληλη για τις διατροφικές σας προτιμήσεις:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά στη ζύμη του κέικ με 1/4 φλιτζάνι άγλυκη σάλτσα μήλου ή πολτοποιημένες μπανάνες για κάθε αυγό.
  • Χρησιμοποιήστε βούτυρο φυτικής προέλευσης ή λάδι καρύδας αντί για ανάλατο βούτυρο.
  • Αντικαταστήστε το γαλακτοκομικό γάλα με το μη γαλακτοκομικό γάλα που προτιμάτε, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας ή γάλα βρώμης.
  • Αντί για παχιά κρέμα, χτυπήστε ένα κουτάκι παγωμένης κρέμας καρύδας ή χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική σαντιγί για vegan.

Μπορείτε να εξερευνήσετε και να πειραματιστείτε με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις για να δημιουργήσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτού του υπέροχου κέικ με προφιτερόλ!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να διασφαλίσετε ότι το κέικ σας με το Profiteroles θα βγει τέλεια:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε τη συνταγή. Αυτό βοηθά στην καλύτερη ανάμειξη και εξασφαλίζει πιο ομαλή ζύμη.
  • Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά, όπως το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη, για να εξαφανίσετε τυχόν σβώλους και να αποκτήσετε πιο ελαφριά υφή.
  • Όταν προετοιμάζετε τη ζύμη του προφιτερόλ, θα πρέπει να είναι αρκετά παχιά ώστε να κρατά το σχήμα της όταν διοχετεύεται, αλλά να παραμένει λεία και εύπλαστη. Αν είναι πολύ ρευστό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Να είστε υπομονετικοί κατά το ψήσιμο του προφιτερόλ. πρέπει να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά. Αφήνοντάς τα στον σβησμένο φούρνο για μερικά επιπλέον λεπτά βοηθάει στο να στεγνώσουν περισσότερο.
  • Κατά τη συναρμολόγηση του κέικ, περάστε με το σωλήνα ή το κουτάλι τη γέμιση της κρέμας γενναιόδωρα πάνω από την πρώτη στρώση κέικ για να εξασφαλίσετε ένα λαχταριστό και κρεμώδες δάγκωμα σε κάθε φέτα.
  • Για μια πρόσθετη πινελιά παρακμής, περιχύστε γκανάζ σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας πάνω από το προφιτερόλ πριν τοποθετήσετε τη δεύτερη στρώση κέικ.
  • Για να δημιουργήσετε μια κομψή παρουσίαση, πασπαλίστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και φύλλα μέντας πριν το σερβίρετε.

Να θυμάστε, η μαγειρική είναι τέχνη, επομένως μην φοβάστε να προσθέσετε την προσωπική σας όρεξη και δημιουργικότητα για να κάνετε αυτή τη συνταγή πραγματικά δική σας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (υποθέτοντας ότι το κέικ σερβίρει 10 άτομα):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
20 g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
100 mg

Νάτριο
200 mg

Υδατάνθρακες
36g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
18g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι εκτιμήσεις και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά και μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται να σερβίρετε και να παρουσιάσετε αυτό το υπέροχο κέικ με προφιτερόλ, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για να βελτιώσετε την ομορφιά και τη γεύση του:

  • Τοποθετήστε το ολοκληρωμένο κέικ σε μια διακοσμητική βάση για κέικ ή πιατέλα για να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό κεντρικό κομμάτι.
  • Γαρνίρετε τα πλαϊνά του κέικ με τρίμματα σοκολάτας, φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς ή βρώσιμα λουλούδια για μια εντυπωσιακή πινελιά.
  • Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα φρεσκοτριμμένη κρέμα ή μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό δίπλα στο κέικ.
  • Συνδυάστε το κέικ με ζεστή σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας για μια πολυτελή ανανέωση.
  • Για πρόσθετη υφή, μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια ή αμύγδαλα, πάνω από τη γέμιση κρέμας ανάμεσα στις στρώσεις του κέικ.
  • Συνοδέψτε το κέικ με μια πλευρά από φρέσκα μούρα, όπως φράουλες ή βατόμουρα, για μια έκρηξη φρουτώδους καλοσύνης που συμπληρώνει τον πλούτο του γλυκού.

Θυμηθείτε, η παρουσίαση είναι το κλειδί, γι’ αυτό αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα οπτικά ελκυστικό αριστούργημα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους κάνει ανυπόμονους να βουτήξουν!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ σας με προφιτερόλ φρέσκο ​​και νόστιμο:

  • Αποθηκεύστε τυχόν κέικ που έχει απομείνει σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
  • Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
  • Τα προφιτερόλ μπορεί να μαλακώσουν ελαφρώς όταν βρίσκονται στο ψυγείο, αλλά θα εξακολουθούν να είναι απολαυστικά.
  • Πριν σερβίρετε τυχόν υπολείμματα στο ψυγείο, αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε το ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να αποκατασταθεί η απαλότητά του και να αναδειχθούν οι γεύσεις του.

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε την απολαυστική γεύση αυτού του υπέροχου κέικ σε πολλές μερίδες, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και τη γεύση του!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το να απολαμβάνετε αυτό το κέικ με προφιτερόλ όχι μόνο ικανοποιεί το γλυκό σας αλλά προσφέρει και λίγη υγεία

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button