Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ κρέμας και αμυγδάλου

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια φέτα του ουρανού με αυτό το απολαυστικό κέικ με κρέμα και αμύγδαλο! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή της κρέμας με την περιεκτικότητα σε ξηρούς καρπούς των αμυγδάλων, με αποτέλεσμα μια παραδεισένια απόλαυση που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερο. Το κέικ είναι υγρό, τρυφερό και γεμάτο γεύση, καθιστώντας το μια ακαταμάχητη επιλογή για κάθε περίσταση. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλώς απολαμβάνετε μια γλυκιά απόλαυση, αυτό το κέικ με κρέμα και αμύγδαλο σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι (θερμοκρασία δωματίου)

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Αυγά
3

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι

Βαριά κρέμα
1 φλιτζάνι

Αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη άχνη
για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ με κρέμα και αμύγδαλο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε διάφορα μεγέθη μπολ ανάμειξης για να συνδυάσετε και να ανακατέψετε τα υλικά.
  • Χτυπήστε: Ένα σύρμα θα σας βοηθήσει να ανακατέψετε καλά τα ξηρά συστατικά και να ενσωματώσετε αέρα στο κουρκούτι.
  • Ηλεκτρικό μίξερ: Θα χρειαστείτε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να κρεμάσετε το βούτυρο και τη ζάχαρη, καθώς και για να χτυπήσετε τα αυγά μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  • Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι απαραίτητες για το ψήσιμο, γι’ αυτό έχετε στη διάθεσή σας μεζούρες και κουτάλια.
  • Τηγάνια για κέικ: Λαδώνουμε και στρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών για να ψήσετε τις στρώσεις του κέικ.
  • Σχάρα ψύξης: Μετά το ψήσιμο, αφήστε το κέικ να κρυώσει σε μια συρμάτινη σχάρα για να μην μουσκέψει.
  • Πριονωτό μαχαίρι: Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να ισοπεδώσετε ομοιόμορφα τα στρώματα του κέικ πριν από τη συναρμολόγηση.
  • Σπάτουλα όφσετ: Μια όφσετ σπάτουλα θα σας βοηθήσει να απλώσετε ομαλά τη γέμιση κρέμας μεταξύ των στρώσεων του κέικ.
  • Πιάτο σερβιρίσματος: Επιλέξτε ένα κομψό πιάτο για να δείξετε το κέικ με κρέμα και αμύγδαλο.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώστε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά.
6. Μοιράζουμε το κουρκούτι ίσα στις φόρμες για κέικ και λειαίνουμε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
7. Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
8. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, την προθέρμανση του φούρνου, την προετοιμασία της ζύμης και τη διαίρεση της σε φόρμες για κέικ. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 25-30 λεπτά και στη συνέχεια τα κέικ πρέπει να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος προτού το Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη ανάμειξη και εξασφαλίζει μια πιο ομοιόμορφη υφή στο κέικ.
– Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο καθώς ενσωματώνει αέρα στο μείγμα, με αποτέλεσμα ένα πιο ελαφρύ κέικ.
– Όταν προσθέτετε τα ξηρά υλικά και το γάλα στο κουρκούτι, εναλλάσσετε τα δύο. Αυτό εμποδίζει το κουρκούτι να γίνει πολύ πυκνό και βοηθά να αποκτήσετε ένα τρυφερό τρίμμα.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προστεθεί το αλεύρι. ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό και σκληρό κέικ.
– Λαδώνουμε καλά τις φόρμες του κέικ και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.
– Μόλις ψηθούν τα κέικ, αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα. Αυτό τους βοηθά να σταθεροποιηθούν και αποτρέπει τη διάσπασή τους.
– Ισοπεδώστε τα στρώματα του κέικ χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφα και επίπεδα στρώματα για συναρμολόγηση.
– Για πιο κρεμώδη υφή, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές πριν την απλώσετε ανάμεσα στις στρώσεις του κέικ.
– Πασπαλίστε τα αμύγδαλα σε φέτες πάνω από τη γέμιση κρέμας για περισσότερη τραγανότητα και γεύση.
– Πασπαλίστε το έτοιμο κέικ με ζάχαρη άχνη για μια διακοσμητική πινελιά πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
95 mg

Νάτριο
170 mg

Υδατάνθρακες
35 g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μάρκες που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ με κρέμα και αμύγδαλο, τοποθετήστε το σε ένα κομψό πιάτο σερβιρίσματος ή βάση για κέικ. Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με επιπλέον αμύγδαλα κομμένα σε φέτες και να πασπαλίζετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη για μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση. Για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης, μπορείτε να συνδυάσετε κάθε φέτα κέικ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, μπορούν επίσης να σερβιριστούν μαζί με το κέικ για να προσθέσουν μια έκρηξη φρεσκάδας και όψης.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να σερβίρετε το Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο με μια πλευρά ζεστής κρέμας βανίλιας ή λίγο σάλτσα καραμέλας για πρόσθετη γλυκύτητα και πλούτο. Το κέικ είναι ευέλικτο και συνδυάζεται καλά με διάφορα συνοδευτικά, επιτρέποντάς σας να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και την περίσταση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Αποθηκεύστε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν χρειάζεται να το διατηρήσετε για περισσότερο, βάλτε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το κέικ στο ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά για να αποκατασταθεί η βέλτιστη υφή και γεύση του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή για Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο περιλαμβάνει πολλά συστατικά με πιθανά οφέλη για την υγεία. Τα αμύγδαλα είναι μια θρεπτική προσθήκη, καθώς είναι γεμάτα με υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να υποστηρίξουν τη διαχείριση του βάρους.

Αν και αυτό το κέικ είναι αναμφίβολα μια απόλαυση, περιλαμβάνει επίσης αυγά και γάλα, τα οποία παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνη D. Ωστόσο, η μετριοπάθεια είναι σημαντική λόγω της περιεκτικότητας σε πρόσθετα σάκχαρα και λιπαρά στην κρέμα και το βούτυρο.

Να θυμάστε ότι ο έλεγχος των μερίδων και οι ισορροπημένες διατροφικές επιλογές είναι σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Απολαύστε αυτό το κέικ με κρέμα και αμύγδαλο ως περιστασιακή απόλαυση, ενώ ενσωματώνετε άλλα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στα καθημερινά σας γεύματα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το κέικ με κρέμα και αμύγδαλο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ αμυγδάλου βανίλιας με σαντιγί: Ένα κλασικό κέικ βανίλιας με άρωμα αμύγδαλου, παγωμένο με ελαφριά και αφράτη σαντιγί.
  2. Κέικ Almond Joy: Ένα παρακμιακό κέικ σοκολάτας με γέμιση κρέμας καρύδας, αμύγδαλα και από πάνω γκανάς σοκολάτας.
  3. Κέικ με λίβρα αμυγδάλου λεμονιού: Ένα λαχταριστό κέικ με άρωμα λεμονιού με μια νότα αμύγδαλου, ιδανικό για τους λάτρεις των εσπεριδοειδών.
  4. Τάρτα με αμύγδαλο βατόμουρου: Μια βουτυράτη κρούστα ζαχαροπλαστικής γεμάτη με κρέμα αμυγδάλου και από πάνω φρέσκα σμέουρα για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για Κέικ με κρέμα και αμύγδαλο είναι εμπνευσμένη από τις γαστρονομικές δημιουργίες του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστικής, Pierre Hermé. Γνωστός για τους καινοτόμους γευστικούς του συνδυασμούς και τα εξαιρετικά επιδόρπια, η τεχνογνωσία και η τέχνη του Chef Hermé έχουν επηρεάσει πολλούς επίδοξους αρτοποιούς και σεφ σε όλο τον κόσμο.

Άλλες αξιοσημείωτες πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν τα έργα διάσημων μαγείρων και αρτοποιών όπως η Julia Child, η Dorie Greenspan και η Yotam Ottolenghi. Η αφοσίωσή τους στη μαγειρική αριστεία και το πάθος τους να μοιράζονται νόστιμες συνταγές έχουν αφήσει μόνιμο αντίκτυπο στον κόσμο της αρτοποιίας.

Θυμηθείτε να αγκαλιάσετε τη δημιουργικότητά σας στην κουζίνα και να κάνετε αυτό το κέικ με κρέμα και αμύγδαλο δικό σας. Καλό ψήσιμο! 🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button