Εύκολες συνταγές

Συνταγή Burritos με Σάλτσα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια έκρηξη γεύσεων με αυτή την υπέροχη συνταγή Burritos με σάλτσα! Αυτά τα λαχταριστά burritos είναι γεμάτα με έναν απολαυστικό συνδυασμό συστατικών, τυλιγμένα σε μια ζεστή τορτίγια και από πάνω μια γευστική σάλτσα. Είναι ένα τέλειο πιάτο που ικανοποιεί τόσο την πείνα όσο και τις λιγούρες σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Τορτίγιες από αλεύρι
6

Μοσχαρίσιος κιμάς
1 λίβρα

Κρεμμύδι
1, σε κύβους

Σκόρδο
2 γαρύφαλλα, ψιλοκομμένα

Πιπεριά
1, σε κύβους

Μαύρα φασόλια
1 φλιτζάνι, μαγειρεμένο

Πυρήνες καλαμποκιού
1 φλιτζάνι

τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού

Πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Σάλτσα ντομάτας
1 κουτάκι (8 ουγγιές)

Ξινή κρέμα
Για γαρνιτούρα

Τριμμένο τυρί
Για γαρνιτούρα

Κολιάντρο
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη νόστιμη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλο τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ανοιχτήρι κονσερβών

Προετοιμασία

1. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να θρυμματιστεί.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά κομμένη σε κύβους στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Προσθέστε τα μαγειρεμένα μαύρα φασόλια και τα κουκούτσια του καλαμποκιού.
4. Πασπαλίστε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι πάνω από το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
5. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της απολαυστικής συνταγής Burritos με σάλτσα είναι περίπου 15-20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τον τεμαχισμό των λαχανικών, το μαγείρεμα του κιμά και την προετοιμασία της σάλτσας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν ροδίζετε τον κιμά, φροντίστε να τον κόψετε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
– Μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Αν σας αρέσει πιο πικάντικο, προσθέστε περισσότερη σκόνη τσίλι ή μια πρέζα πιπέρι καγιέν.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη γέμιση προσθέτοντας άλλα συστατικά, όπως ντομάτες σε κύβους, jalapeños ή ελιές.
– Για να συναρμολογήσετε τα μπουρίτο, τοποθετήστε μια γενναία ποσότητα από τη γέμιση σε μια τορτίγια με αλεύρι, διπλώστε τα στα πλαϊνά και τυλίξτε την σφιχτά.
– Για επιπλέον γεύση, φρυγανίστε ελαφρά τα συναρμολογημένα μπουρίτο σε ζεστό τηγάνι ή τηγάνι πριν τα σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
400

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
800 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
7g

Ζάχαρη
5 g

Πρωτεΐνη
20 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το νόστιμο πιάτο, τοποθετήστε τα Burritos με σάλτσα σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με μια κούκλα κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί και φρέσκο ​​κόλιανδρο. Τα ζωηρά χρώματα και οι αρωματικές γεύσεις θα δελεάσουν τους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα γευστικά μπουρίτο με μια πλευρά από μεξικάνικο ρύζι, τηγανητά φασόλια ή μια δροσερή σαλάτα. Η πικάντικη σάλσα και το γκουακαμόλε κάνουν επίσης εξαιρετικά συνοδευτικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και τρεις ημέρες. Για να ζεσταθούν ξανά, τυλίξτε τα μπουρίτο σε αλουμινόχαρτο και ζεστάνετε τα στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή Burritos με σάλτσα προσφέρει έναν συνδυασμό συστατικών που παρέχουν διάφορα διατροφικά οφέλη. Ακολουθούν ορισμένα οφέλη για την υγεία των βασικών συστατικών:

  • Μοσχαρίσιος κιμάς: Πλούσια πηγή πρωτεΐνης και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και βιταμίνη Β12.
  • Μαύρα φασόλια: Γεματισμένα με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, τα μαύρα φασόλια προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Πιπεριές: Αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C, παρέχοντας ενισχυτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού.
  • Πυρήνες καλαμποκιού: Το καλαμπόκι είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Υποστηρίζει την υγεία των ματιών και βοηθά την πέψη.
  • Σάλτσα ντομάτας: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων.
  • Τορτίγιες από αλεύρι: Ενώ παρέχουν υδατάνθρακες για ενέργεια, η επιλογή για τορτίγιες ολικής αλέσεως προσθέτει περισσότερες ίνες στο πιάτο.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα συστατικά με μέτρο και ενσωματώνοντάς τα σε μια ισορροπημένη διατροφή, μπορείτε να απολαύσετε τα διατροφικά οφέλη που προσφέρουν.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Burritos με σάλτσα, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Chicken Enchiladas: Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο σε τορτίγιες καλαμποκιού και πνιγμένο σε μια γευστική σάλτσα enchilada.
– Vegetarian Quesadillas: Τυρώδεις κουζαντίλιες γεμιστές με σοταρισμένα λαχανικά και σερβίρονται με σάλσα και κρέμα γάλακτος.
– Μοσχαρίσιο τάκος: Καρυκευμένος μοσχαρίσιος κιμάς με μαρούλι, τυρί και τις αγαπημένες σας επικαλύψεις taco, όλα τυλιγμένα σε ένα τραγανό κέλυφος τάκο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η νόστιμη συνταγή Burritos με σάλτσα αντλεί έμπνευση από διάφορες γαστρονομικές πηγές. Διάσημοι σεφ όπως ο Rick Bayless, ο Bobby Flay και η Diana Kennedy έχουν συμβάλει στη δημοτικότητα και την καινοτομία της μεξικάνικης κουζίνας. Η τεχνογνωσία και το πάθος τους για αυθεντικές γεύσεις επηρέασαν τη δημιουργία αυτής της συνταγής, η οποία αιχμαλωτίζει την ουσία των παραδοσιακών μεξικανικών μπουρίτο ενώ ενσωματώνει μια μοναδική πινελιά.

Θυμηθείτε, η μαγειρική είναι τέχνη και η εξερεύνηση διαφορετικών γαστρονομικών εμπνεύσεων μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας στην κουζίνα. Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας και απολαύστε το ταξίδι προετοιμασίας και γεύσης αυτών των λαχταριστών Burritos με σάλτσα! 🌯🔥😋

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button